Ljusglimtar bland regnet för Botnia

Tuff säsongstart. Akilles Rasmus Lindqvist och Botnias Tomi Herranen i en duell i ösregnet i Åggelby.Bild: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Den regerande tvåfaldiga FM-silvermedaljören Akilles knep seriepoängen mot Botnia i den regndränkta Åggelbyarenans 40-årsmatch.

Botnia-Akilles 2–5 (2–3)

Botnia fick inte den start på ligasäsongen som man hoppats då vårens silvermedaljörer Akilles gästade Åggelby. Akilles tog sin andra seger i Bandyligan på mindre än tjugofyra timmar, nu på Botnias bekostnad tack vare tätt försvarsspel och unga nyförvärvet Saku Hämäläinens hattrick.

Men Botnia har inget att skämmas över: för en dryg vecka sedan fick laget en rejäl käftsmäll då man föll mot Akilles med 0–13 i en träningsmatch. Inte heller genrepet mot HIFK gick som det skulle. Den matchen vann HIFK med 6–2. I säsongspremiären visade Botnia klara tecken på förbättring.

– I första perioden störde regnet spelandet och det blev mest att slå långa bollar, säger Tomi Lappi som var inblandad i Botnias båda mål.

Trots regnet var det ett målfyrverkeri direkt efter matchstart. Matchens fem första mål kom på tjugo minuter. Efter paus ryckte Akilles ifrån.

– Vi har ett ganska nytt lag men vårt spel börjar se rätt bra ut redan. I dag föll vi på grund av små misstag vi gjorde. Vi har förbättrat rejält sedan träningsmatcherna och jag litar starkt på att vi kommer i gång, säger Lappi.

– Vi har en bra moral i laget, fortsätter han.

Lappi gjorde comeback till Botnia och ligaspel efter en paus och han får spela bandy för hela slanten under den första ligaveckan. Det blir hela fyra matcher inom loppet av en vecka då Botnia i dag möter Kampparit och onsdag samt lördag nästa vecka möter Narukerä respektive HIFK – samtliga matcher på hemmaplan, dessutom.

– Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha haft en sådan säsongsinledning på ett tag. Men det är en trevlig start på den här säsongen att få spela så mycket här hemma, säger Lappi.

Akilles, vars storstjärna Sami Laakkonen missar hela säsongen på grund av en knäskada, toppar ligan efter två 5–2-segrar. Efter Laakkonens skada hade man i Borgålaget försiktiga förhoppningar att Hämäläinen, 18, kunde fylla legendarens skridskor. Hittills har det sett bra ut för hattrickskytten.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00