Ljus vintergryta

Ljus fransk kyckling- och grönsaksgryta smaksatt med färska örter får oss att våga tro på våren. Bild: TT

En ljus gryta med mycket grönt och färska örter får bli starten på mars månad. En hyllning till ljusare tider.

För 4 personer, 25 minuter

600 g benfri kyckling

1 rödlök

4 dl grovt hackad paprika i olika färger

2 dl vatten

2 dl mager grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 liten knippa persilja

1 msk hackad färsk timjan

smör och rapsolja

salt och citronpeppar

Att äta till:

stekt potatis

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida – kasta fästen och mellanväggar. Hacka timjan fint och persiljan lite grövre. Avsluta med att skära kycklingen i bitar med 3 centimeters sida.

2. Bryn köttet runt om i en gryta i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och citronpeppar. Ta upp kycklingbitarna och fortsätt med lök och paprika i grytan.

3. Lägg tillbaka kycklingen och späd med vatten och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Tillsätt kycklingfond, persilja och timjan. Sjud 8–10 minuter. Smaka av med salt och citronpeppar.

4. Servera med stekt potatis och blandad sallad.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning