Livstidsdomar mot journalister står fast

Mehmet Altan och hans fru Umit Altan sedan journalisten släppts ur fängelset i slutet av juni. Bild: TT/AP

En turkisk domstol har fastslagit livstidsdomarna mot sex journalister sedan de i februari dömts efter anklagelser om att de stött de som enligt Ankara låg bakom kuppförsöket sommaren 2016.

En av journalisterna är den välkände Ahmet Altan och en annan är hans bror Mehmet Altan, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Anatolia.

De sex journalisterna har livstidsdomar mot sig för stöd till Gülenrörelsen, ledd av predikanten Fethullah Gülen som lever i exil I USA. Villkoren för deras domar är stränga och innebär att de inte kan få villkorlig frigivning eller ta del av framtida amnestier.

I slutet av juni släpptes Mehmet Altan från fängelset men tisdagens utslag från brottsmåldomstolen går på tvärs med konstitutionsdomstolens utslag då.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har kritiserats för att utnyttja kuppförsöket till att allmänt slå mot sina politiska motståndare.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning