Livsfarligt mobbningsfall i skola i Kotka

Bild: Ari Sundberg/SPT

En 15-årig pojke tvingades att hålla läckande batterier i munnen. Sjukhuset polisanmälde fallet.

Det var på måndagen som en pojke i årskurs nio i en skola i Kotka tvingades att först äta giftiga hästkastanjer, sedan att sätta batterier i munnen, skriver tidningen Iltalehti på tisdag kväll.

Pojken svalde inte batterierna men fick i sig giftig batterivätska. Efter att ha sluppit undan mobbarna sökte sig pojken till skolsköterskan som skickade honom till sjukhuset. Där gjordes en undersökning som visade röda och irriterade områden i de inre organen.

Några allvarliga skador kunde inte upptäckas men pojken hölls på sjukhuset över natten för observation.

Enligt pojkens mamma har sjukhuset polisanmält händelsen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning