Liverpools målvakt skadad av supporter under segerfesten

Liverpools målvakt Adrián skadades i firandet på planen. Bild: AFP / Lehtikuva / Bulent Kilic

Premier League-laget Liverpool har fått problem på målvaktssidan. Sedan tidigare är förstemålvakten Alisson skadad och nu har även reservmålvakten Adrián sällat sig till skadelistan. Detta efter att en supporter skadat spanjoren under segerfirandet i den europeiska supercupfinalen.

Adrián blev hjälte när Liverpool vann på straffar mot Chelsea i den europeiska supercupfinalen. 32-åringen räddade Tammy Abrahams straff och säkrade därmed segern för Liverpool.

Men i det efterföljande firandet sprang en supporter in på planen mot klungan av jublande Liverpoolspelare.

– När vi alla stod tillsammans hoppade en supporter över någonting och jagades av några säkerhetsvakter, halkade och sparkade till hans vrist. Galet, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp på en presskonferens enligt brittiska medier.

I nuläget är det oklart om målvakten kommer att finnas tillgänglig till lördagens Premier League-match mot Southampton.

– I går var den (vristen) svullen. När jag pratade med honom i dag sa han att det var mycket bättre, säger Klopp.

Liverpooltränaren riktade kritik mot antalet planstormningar. Bland annat stormades Champions League-finalen i våras mellan Liverpool och Tottenham av en kvinna.

– Vi älskar våra supportrar, men de måste sluta göra sånt. Vi spelade mot Manchester City och någon sprang in. Samma sak mot Norwich. Det är inte roligt. Som kvinnan under Champions League-finalen som tjänade pengar på det. Vad kan vi göra? säger Klopp.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning