Liverpool tillbaka i vinnarspåret igen

Bild: Lehtikuva-AFP/Glyn Kirk

En straff av Mohamed Salah.Det räckte för att ett, inte så glimrande, Liverpool skulle ta sig tillbaka på vinnarspåret igen i Premier League-fotbollen.

Säsongens första förlust i Premier League mot Manchester City, följt av respass och förlust i FA-cupen mot Wolverhampton.

Det var med andra ord ett Liverpool som var i behov av ett trendbrott borta mot Brighton.

Även om Liverpooloffensiven inte var lika glimrande och frejdig som den så ofta varit under hösten så fick serieledaren ändå det de sökte i form av en seger med 1–0.

Målet? Det kom på straff.

Brightontysken Pascal Gross hann inte med Mohamed Salah i straffområdet och drog ner Liverpoolstjärnan i den 50:e minuten. Salah tackade och tog emot när han själv förvaltade straffen och dundrade in matchens enda mål.

Arsenal åkte på en tung 0–1-förlust i Londonderbyt mot West Ham. Declan Rice blev hjälte med matchens enda mål i den andra halvleken.

19-åringen var nära att göra mål på nick redan i slutet av den första halvleken men skickade bollen strax utanför stolpen. Målet fixade han sedan i den 48:e minuten och Arsenal lyckades inte svara.

Tabellfemman, som vann sin förra match mot Fulham med 4–1, åkte därmed på sin andra ligaförlust på tre matcher.

I West Ham gjorde nyförvärvet Samir Nasri, med ett förflutet i Arsenal, en fin debut från start i sin nya Premier League-klubb.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02