Liverpool starkast i tungviktsmötet – United föll mot Palace

Liverpoolspelarna ahde orsak att fira i matchen mot Arsenal. Bild: AFP / Lehtikuva / Ben Stansall

Liverpool är ensamma serieledare i Premier League. Detta står klart efter en övertygande 3–1-seger mot Arsenal hemma på Anfield.

Förra årets tvåa Liverpool har tagit kommandot i upptakten av det engelska ligaspelet.

Klubben är efter tre omgångar den enda som kan stoltsera med lika många segrar – detta efter dagens bergssäkra seger i toppmötet mot Arsenal.

Gästerna från London höll hemmalaget stången i nästan hela första halvlek. Men i den 41:a minuten fick mittbacken Joel Matip hål på Arsenal-försvaret när han dunkade bollen hårt i nät med pannan på Trent Alexander-Arnolds hörna.

Uppförsbacken skulle dock bli än brantare för bortalaget – inte minst på grund av en svajig försvarsinsats från David Luiz. Nyförvärvet från Chelsea kunde först inte hålla händerna i styr när han med en tröjdragning som knappast undgick någon på Anfield hindrade Mohamed Salah från en klar målchans.

Lika givet som domslutet var, lika säkert dunkade Salah upp bollen i det vänstra krysset fram till 2–0 till Liverpool.

Egyptiern var dock inte färdig med att ha lekstuga med Luiz. I den 59:e minuten fintade anfallaren bort brasilianaren enkelt på offensiv planhalva innan han drev bollen hela vägen mot straffområdet och placerade in 3–0 lågt intill bortre stolpen.

Matchen slutade 3–1 efter en sen reducering från Lucas Torreira. Arsenals första poängtapp för säsongen är därmed ett faktum.

United föll efter straffmiss

Marcus Rashford hade chansen från straffpunkten med 20 minuter kvar och Daniel James kvitterade till 1–1 i 89:e.

Ändå föll Manchester United hemma mot Crystal Palace i Premier League-fotbollen.

Det blev 1–2 på Old Trafford.

Det var Uniteds andra raka match utan seger och deras första förlust för säsongen.

I den 32:a minuten förlorade svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf en nickduell en bra bit utanför eget straffområdet och bollen hamnade hos Jordan Ayew, som inte gjorde några misstag. 1–0 satt säkert bakom David de Gea i hemmamålet.

I den 70:e minuten hade United ett gyllene läge att kvittera då laget fick straff, men Marcus Rashford sköt i stolpen.

På tilläggstid blev det sedan ridå för United – som trodde att en poäng var säkrad i och med Daniel James sena kvittering i den 89:e minuten. För kort därpå, i den 93:e minuten, snappade Crystal Palace-backen Patrick van Aanholt upp en lös boll i straffområdet och tryckte in 2–1 vid de Geas första stolpe.

Det innebar Palaces första seger för säsongen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning