Kvinnliga medlemmar eller inte? Här kan du följa Handelsgillets debatt

Bild: Niklas Tallqvist

Herrklubb eller blandad klubb? Den frågan debatterar Handelsgillet och allmänheten i kväll. Här kan du följa debatten.

Följ HBL:s direktsändning via från Handelsgillets öppna möte om herrklubbar. Handelsgillets styrelse vill skriva om stadgarna så att också kvinnor kan bli medlemmar. Men för att det ska gå vägen krävs ett enhälligt beslut. Debatten leds av Olav S. Melin.

Efter den öppna debatten samlas gillets medlemmar internt för att diskutera frågan varefter föreningen håller en konsultativ provomröstning om att öppna Handelsgillet för kvinnliga medlemmar.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning