Lindboms perfekta debut – "Jag drack Lauris trolldryck"

Carl Lindbom (andra från vänster) fick fira tillsammans med sina lagkompisar. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Efter tre matcher på bänken hoppade Carl Lindbom in på planen och gjorde en alldeles utmärkt insats i sin första stortävlingsmatch.

Carl Lindbom fick spela sina första minuter i EM i segermatchen mot Grekland. Och på ett sådant sätt. Han startade andra quartern och spelade totalt dryga tio minuter. Saldot blev hela fem returer, varav två i offensiven samt fem poäng: en trepoängare och en grym dunk som gjorde hemmapubliken galen.

Lindbom grep en retur i offensiven i luften och dunkade in bollen med ett jubelvrål. Lindbom missade inte ett enda kast i matchen. En perfekt match?

– Nja, alltid kan man väl vara bättre, säger Lindbom leende medan tränare Henrik Dettmann ger honom en klapp på axeln och berömmer honom åt reportrarna som samlar sig runt honom i intervjuzonen.

Lindbom gav de övriga forwardarna, bland annat Lauri Markkanen, värdefulla vilominuter och gjorde inte många misstag mot de fysiska grekerna.

– "Calle" gjorde ett misstag: han använde inte ett fritt skottläge. Han borde ha gjort det eftersom hans kastspel är så hett, säger Dettmann.

– Jag drack Lauris (Markkanen) trolldryck på bytesbänken, säger Lindbom om hemligheten bakom den lyckade debuten.

På onsdag kväll avslutar Finland sitt gruppspel mot Island. Mycket sannolikt att kontraktslösa Lindbom får en ny chans att briljera där.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning