Lindahl hyllas: "Bäst när det gäller"

Hedvig Lindahls räddning höll världsklass. Bild: Michel Euler/AP

I 69:e minuten tilldelades Kanada en VAR-granskad straff. Då klev Hedvig Lindahl fram med en högklassig räddning och såg till att Sverige vann med 1–0. – Jag är inte det minsta förvånad. Hedvig är bäst när det gäller, säger Caroline Seger.

Stina Blackstenius gjorde 1–0 i den 55:e minuten och Sverige hade ena benet i kvartsfinalen. Men i den 69:e minuten höll Sverige på att tappa ledningen när Kanada fick en VAR-granskad straff.

Ett kanadensiskt skott tog på Kosovare Asllanis arm. Domaren konsulterade videogranskningsrummet och pekade på straffpunkten.

Janine Beckie stegade fram mot Hedvig Lindahl. Kanadensiskan sköt ett lågt, hårt skott intill Lindahls högra stolpe. Den svenske målvakten sträckte ut hela sin längd, tippade ut bollen till hörna och höll Sverige kvar i ledningen.

Familjär straff

Straffen var bekant för Lindahl.

– Hon slog den där i Algarve också, men jag har gjort mer research än så. Man vet aldrig, de kan ju byta men det gjorde hon inte nu. Skönt, säger Lindahl till TV4.

Efter straffräddningen kunde Sverige hålla ut och vinna med 1–0,

– Jag vill fortfarande säga att vi inte har vunnit någonting än. Vi är vidare ett steg till men det är skönt att få göra en så bra insats med tanke på mitt år, säger Lindahl som varit petad i Chelsea och inte erbjuds nytt kontrakt.

De svenska lagkamraterna omfamnade Lindahl efter räddningen och efteråt hyllades målvakten.

– Så grymt, så grymt, sade Lina Hurtig om räddningen.

TT: Hur mycket betyder hon för er?

– Det såg ni väl i dag, hon räddade oss.

– Världsklass, sade Linda Sembrant.

Caroline Seger var inte förvånad över att Lindahl klev fram och räddade Sverige.

– Nej. inte det minsta. Hedvig är bäst när det gäller, det finns inget mer att säga än så om henne. Det är en världsklassräddning. För det är en bra straff också.

"Klassräddning"

Kvällens andra stora hjälte, 1–0-skytten Stina Blackstenius fyller på:

– Det är en klassräddning. Jag är så glad över att hon fick rädda den i dag. Den är helt avgörande. Återigen, en klassräddning på allra högsta nivå, säger Blackstenius.

För Lindahl och resten av det blågula landslaget väntar nu Tyskland i kvartsfinal på lördag.

– Jag hoppas att det syns på läktaren och genom tv-rutan. Det är ett jäkla go i det här gänget. Visst, jag räddade en straff men försvarsspelet är otroligt bra. Det är en härlig energi och det är det som kommer ta oss väldigt långt, säger Lindahl.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning