Linda Cainberg har gjort sitt i landslaget – "Jag tänder inte längre på målinriktad träning"

Linda Cainberg. Bild: Leif Weckström

Linda Cainberg fortsätter inte i handbollslandslaget.

Handbollsförbundet meddelade på tisdagen att HIFK:s Linda Cainberg inte längre kommer att spela landslagshandboll.

– Det känns som om jag vill göra andra saker. Jag tänder inte längre på målinriktad träning på samma sätt som förr. Det känns som rätt tidpunkt att avsluta landslagskarriären, säger hon på förbundets hemsida.

Cainberg spelade 61 landskamper vilket är en hög siffra med tanke på att damlandslagets verksamhet under hennes år i landslaget (2005–2018) varit rätt oregelbunden med flera pauser. Hon nätade 123 gånger i Finlandsdressen.

Hon inledde karriären i EM-kvalet i Portugal 2005 och spelade sina sista matcher då landslaget deltog i VM-förkvalet i Schweiz i början av december.

Cainberg blev förra säsongen alla tiders främsta målskytt i FM-serien då hon i slutet av november passerade Michaela Aarnio i skytteligan. Hon har skjutit över 1750 mål i den högsta serien.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46