Limerickarna strömmar in

Bild: Gabriella Torres Airava

Skriver folk längre limerickar? Läser någon dem? Kommer vi att få in tillräckligt många? Frågorna som HBL:s arbetsgrupp ställde sig inför Svenskfinlands limerickmästerskap har alla besvarats med ett rungande ja.

Det fanns i ärlighetens namn ett visst mått av osäkerhet och några obesvarade frågor när HBL utlyste de finlandssvenska limerickmästerskapen för knappt två veckor sedan. Med en vecka kvar av inlämningstiden och mer än 130 limerickar i lådan kan vi konstatera att det gamla versmåttet lever och har hälsan. Vi har redan fått in fler alster än vi hade vågat hoppas på.

Men nöjda är vi inte. Än finns det plats i lådan. Skicka in ett eller flera bidrag med kontaktinformation till kultur@hbl.fi eller HBL (Limerickmästerskapen), Pb 217, 00101 Helsingfors.

Om en vecka, fredagen den 19 oktober, drar vi streck klockan 17.00. Veckan efter det samlas juryn och väljer ut finalisterna. Deras bidrag publiceras i HBL och på HBL.fi den 25.10, och den som får flest läsarröster på HBL.fi utses till vinnare.

Vinnaren tillkännages söndagen den 28 oktober klockan 12.00 på Helsingfors bokmässa.

Första pris är en digital HBL-prenumeration i sex månader, andra pris två biljetter till musikalen Chess på Svenska teatern och tredje pris en digital HBL-prenumeration i tre månader.

Dan Kronqvist Reporter