Lilja fälld för misshandel

Bild: EPA/MARCEL BIERI

Linköpingspelaren Jakob Lilja fälls för misshandel i hovrätten.

Detta efter att han crosscheckat Malmö Redhawks Jens Olsson så brutalt att denne fick föras till sjukhus.

Lilja dömes redan i våras till misshandel i tingsrätten. Straffet då blev 40 dagsböter á 70 euro. I domen sade rätten att "angreppet inte var tillåtet enligt ishockeyns regler och stred mot sportens idé".

Hovrätten skriver att "Jakob Lilja uppsåtligen och med stor kraft, med båda händerna på klubban, utdelade ett slag med klubban mot Jens Olssons oskyddade nackparti samt att Jakob Lilja måste ha förstått att slaget skulle tillfoga Jens Olsson i vart fall smärta."

Lilja och hans jurist Mats Tornéus överklagade tingsrättens beslut med motiveringen om att smärta hör till ishockeyn och att domen strider mot grenens idé. Att det skedde i en rink och inte ute på stan borde enligt de två också beaktas.

Hovrätten höll inte med.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42