Ligachefen: Blues har tid till slutet av april

Det finns en liten möjlighet att Blues spelar i ligan nästa säsong.

Blues är i konkurs och som det nu ser ut spelar femton lag i ligan nästa säsong. Men det är inte över förrän det är över: Jussi Salonoja förhandlar om att köpa konkursbolaget Ishockey Esbo och Blues ligaaktie.

– Om Blues kan få ordning på sina affärer före utgången av april kan de precis som alla andra ligalag ansöka om licens för nästa säsong, säger Ligans ordförande Vesa Puttonen.

– Men det är inte länge till nästa säsong. Jag har svårt att se att Blues spelar i ligan nästa säsong.

Salonoja är redo att betala 1,8 miljoner euro, det vill säga ungefär lika mycket som ligaaktien är värd. Han är inte redo att kvittera bort Ishockey Esbos skulder.

– Ligan tillåter inte någon genväg. Det går inte att någon grundar ett nytt bolag som fortsätter Blues ligaverksamhet samtidigt som de gamla skulderna blir obetalda, säger Puttonen.

Om ingen tar över Blues har Ligan rätt att ta i beslag ligaaktien.

– Det enda sättet att få rätt att spela i ligan är att först vinna Mestisserien och sedan ansöka om ligalicens. Den vägen måste Blues också gå ifall bakgrundsbolaget går i konkurs.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning