Liftade undan polisen – "Hjälp, jag är jagad av en knivdesperado"

Bild: Mostphotos

En ung man i Luleå som misstänks för narkotikabrott lyckades fly undan polisen genom att lifta.

Polisen såg tre män som är misstänkta för narkotikabrott. När de skulle gripa männen lyckades en av dem fly, skriver Piteå-Tidningen.

Han sprang ut på en trafikerad väg, med en polisman efter sig, och skrek förtvivlat "Hjälp, jag är jagad av en knivdesperado".

En bilist som hörde hans desperata skrik stannade och hjälpte den unge mannen att fly undan personen som, enligt den misstänktes utsago jagade honom med kniv.

Polisen som tagit upp jakten såg andfådd på hur den misstänkte försvann i ett moln av snörök.

Bilisten släppte av ynglingen efter några minuters bilfärd och ringde polisen för att rapportera vad som hade hänt, och fick då till sin förvåning veta hur det låg till.

Mannen som lyckades fly är fortfarande eftersökt av polisen.

Hemma hos de två omhändertagna männen hittade polisen narkotika och en större summa pengar. 

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54