Liftade undan polisen – "Hjälp, jag är jagad av en knivdesperado"

Bild: Mostphotos

En ung man i Luleå som misstänks för narkotikabrott lyckades fly undan polisen genom att lifta.

Polisen såg tre män som är misstänkta för narkotikabrott. När de skulle gripa männen lyckades en av dem fly, skriver Piteå-Tidningen.

Han sprang ut på en trafikerad väg, med en polisman efter sig, och skrek förtvivlat "Hjälp, jag är jagad av en knivdesperado".

En bilist som hörde hans desperata skrik stannade och hjälpte den unge mannen att fly undan personen som, enligt den misstänktes utsago jagade honom med kniv.

Polisen som tagit upp jakten såg andfådd på hur den misstänkte försvann i ett moln av snörök.

Bilisten släppte av ynglingen efter några minuters bilfärd och ringde polisen för att rapportera vad som hade hänt, och fick då till sin förvåning veta hur det låg till.

Mannen som lyckades fly är fortfarande eftersökt av polisen.

Hemma hos de två omhändertagna männen hittade polisen narkotika och en större summa pengar. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning