Li Andersson: Avgångsvederlag för anställda över 55 kan förbättra sysselsättningen

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson vill främja sysselsättningen av äldre löntagare över 55. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Vänsterförbundet vill höja tröskeln för att säga upp äldre medarbetare.

Vänsterförbundets ordförande, undervisningsminister Li Andersson, vill främja sysselsättningen för personer över 55 år. Andersson tog upp frågan på Vänsterförbundets partifullmäktige på lördagen.

"Det är ett faktum att äldre diskrimineras i arbetslivet. Den här diskrimineringen försvinner inte någonstans om man går in för att försämra arbetslöshetsskyddet", säger hon.

Enligt Andersson borde Finland följa Sveriges exempel eftersom Sverige har en hög sysselsättningsgrad bland äldre arbetstagare. Hon vill bland annat se över uppsägningsskyddet för äldre löntagare och verka för ett avgångsvederlag, som är bundet till den egna karriärens längd.

Vänsterförbundet vill också förplikta arbetsgivarna att erbjuda fortbildning, omplacering och skräddarsydd företagshälsovård för äldre anställda.

Andersson fick genast mothugg av Samlingspartiets vice ordförande Elina Lepomäki som sköt ned Vänsterförbundets förslag.

"Vänsterns modell försvagar arbetsgivarnas incitament att rekrytera seniorer och sådana som vill sadla om i karriären. Vi föreslår att man i stället satsar på lokala avtal och ett socialskydd som inte är diskriminerande", säger Lepomäki i ett pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Lahtismuseer erbjuder guldkantade skidminnen och radio- och tv-nostalgi

Mer läsning