Lewis Hamilton "chockad" att F1-premiären körs

MercedesförarenLewis Hamilton är inte nöjd med att F1-premiären i Melbourne ska köras trots det pågående coronavirusutbrottet. "Cash is king", sade han under en presskonferens på torsdagen. Bild: Rick Rycroft / AP Photo

Formel 1-premiären i Melbourne ska köras som planerat i helgen trots den pågående coronaepedemin. Den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton sågar beslutet och McLaren-stallet har dragit sig ur sedan en medarbetare testat positiv för coronaviruset.

Flera andra F1-förare har inför söndagens premiär i Australien sagt att de känner sig trygga med att FIA beslutat att genomföra loppet, även om andra sportevenemang i världen ställts in på grund av den pågående coronaepedemin,

Men Lewis Hamilton är minst sagt kritisk mot beslutet.

– För mig är det chockerande att vi sitter här nu, sade Mercedesföraren till reportrar inför den första träningsrundan på fredagen.

Inte rimligt

Hamilton sade att beslutet att genomföra premiären inte är rimligt med tanke på de åtgärder som vidtas i världen med anledning av coronaviruset.

– Donald Trump har stängt gränsen mot Europa, vi ser att NBA ställs in, men F1 fortsätter att rulla på, sade han.

Hamilton sade att hans främsta oro gäller publikens, och de främst de äldres, hälsa. Förra året kom omkring 300 000 personer för att se F1-premiären i Melbourne.

– Jag hoppas verkligen för fansens skull att de vidtar försiktighetsåtgärder. Jag gick igenom här och såg att allt pågår precis som om den vore en vanlig dag. Och det tycker jag inte att det är, sade Lewis Hamilton.

"Cash is king"

Flera personer i Haas och McLarens team på plats har satts i karantän och testats för coronavirus, vilket fått delstaten Victorias hälsomyndigheter att varna för att loppet kan bli inställt. Resultatet av virustesterna väntas komma på torsdagen men Hamilton tror att testresultaten inte kommer att meddelas innan loppet har körts.

– Jag hörde att resultaten inte kommer att meddelas förrän om fem dagar eller något. Är det en tillfällighet? Men "cash is king", sade Hamilton.

Bara timmar efter Hamiltons uttalanden kom beskedet att McLaren-stallet drar sig ur helgens F1-premiär.

Skälet är att en person i stallet testats positivt för det nya coronaviruset.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning