Leverkusen lånar ut Pohjanpalo till klassiska HSV

Joel Pohjanpalo lämnar Leverkusen för vårsäsongen. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Landslagsanfallaren Joel Pohjanpalo är ute efter speltid i Hamburg.

Joel Pohjanpalo lånas ut av Bundesligaklubben Bayer Leverkusen till Hamburger SV som håller till i den tyska andraligan. Lånekontraktet gäller för resten av säsongen.

Den skadedrabbade landslagsanfallaren har endast gjort ett kort inhopp i Bundesliga den här säsongen och han är ute efter speltid i HSV som ligger tvåa i tabellen.

– Jag kan knappt vänta på att få dra på mig HSV:s spelskjorta. Det här är en bra lösning för alla. Jag vill hjälpa laget genom att göra mål och i samma veva få speltid inför EM, säger Pohjanpalo på HSV:s hemsida.

25-åriga Pohjanpalo gjorde i höst comeback i landslaget efter ett skadeuppehåll på över ett och ett halvt år. I EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina hoppade Pohjanpalo in efter första halvlek och gjorde Finlands enda mål i 1–4-förlusten. I 3–0-segern över Armenien några dagar senare gjorde Pohjanpalo åter ett lyckat inhopp i andra halvlek då han spelade fram till Teemu Pukkis fullträff.

Finländaren drogs länge med en ovanlig och karriärhotande skada i språngbenet.

Den skadan har han varit frisförklarad för sedan sommaren men i Bundesligaklubben Leverkusen är han på sin höjd fjärde val bland anfallarna.

HSV ligger två i tabellen på den näst högsta serienivån i Tyskland och klubben har en mäktig historia att visa upp. Men åratal av dåliga beslut och ännu sämre affärer ledde till att klubben för första gången i historien åkte ur Bundesliga våren 2018. En artikel om nedgången kan du läsa här.

Pohjanpalo är första alternativ att bilda anfallspar med Teemu Pukki i sommarens EM-slutspel.

16-årige Jesse Kilo från Kottbyklubben KäPa flyttar också till HSV. Anfallaren ansluter till klubbens juniorled och inleder i den tyska klubbens U17-lag.

Sedan tidigare finns storebror Juho i HSV:s led där han håller till i U19-laget. I samma lag spelar också Anssi Suhonen, likaså från KäPa.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning