Leverkusen lånar ut Pohjanpalo till klassiska HSV

Joel Pohjanpalo lämnar Leverkusen för vårsäsongen. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Landslagsanfallaren Joel Pohjanpalo är ute efter speltid i Hamburg.

Joel Pohjanpalo lånas ut av Bundesligaklubben Bayer Leverkusen till Hamburger SV som håller till i den tyska andraligan. Lånekontraktet gäller för resten av säsongen.

Den skadedrabbade landslagsanfallaren har endast gjort ett kort inhopp i Bundesliga den här säsongen och han är ute efter speltid i HSV som ligger tvåa i tabellen.

– Jag kan knappt vänta på att få dra på mig HSV:s spelskjorta. Det här är en bra lösning för alla. Jag vill hjälpa laget genom att göra mål och i samma veva få speltid inför EM, säger Pohjanpalo på HSV:s hemsida.

25-åriga Pohjanpalo gjorde i höst comeback i landslaget efter ett skadeuppehåll på över ett och ett halvt år. I EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina hoppade Pohjanpalo in efter första halvlek och gjorde Finlands enda mål i 1–4-förlusten. I 3–0-segern över Armenien några dagar senare gjorde Pohjanpalo åter ett lyckat inhopp i andra halvlek då han spelade fram till Teemu Pukkis fullträff.

Finländaren drogs länge med en ovanlig och karriärhotande skada i språngbenet.

Den skadan har han varit frisförklarad för sedan sommaren men i Bundesligaklubben Leverkusen är han på sin höjd fjärde val bland anfallarna.

HSV ligger två i tabellen på den näst högsta serienivån i Tyskland och klubben har en mäktig historia att visa upp. Men åratal av dåliga beslut och ännu sämre affärer ledde till att klubben för första gången i historien åkte ur Bundesliga våren 2018. En artikel om nedgången kan du läsa här.

Pohjanpalo är första alternativ att bilda anfallspar med Teemu Pukki i sommarens EM-slutspel.

16-årige Jesse Kilo från Kottbyklubben KäPa flyttar också till HSV. Anfallaren ansluter till klubbens juniorled och inleder i den tyska klubbens U17-lag.

Sedan tidigare finns storebror Juho i HSV:s led där han håller till i U19-laget. I samma lag spelar också Anssi Suhonen, likaså från KäPa.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning