Leveelahti laddar upp för finalen med musik och Youtube-videor

Helena Leveelahti. Bild: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Mångsysslaren Helena Leveelahti får nöja sig med "bara" en VM-final efter att hon blev utslagen i kulstötningskvalet. Men i huvudgrenen diskus vill hon slåss om framgång.

Helena Leveelahti imponerade i tisdagens diskuskval där hon var tvåa med karriärens andralängsta kast (54,87). På onsdag deltog hon i kulstötningskvalet där hon ändå inte fick till det.

– Det hände inte mycket tekniskt sett. Det lossnade inte som jag hoppats, vilket beror på att jag inte tränat så mycket kula då jag koncentrerat mig på diskusen, säger Leveelahti lugnt.

Leveelahti är femma i diskusfinalisternas interna statistik. Men då finalen kör i gång kvittar statistiksiffrorna.

– Jag förväntar mig en tuff final. Där ska jag verkligen kasta hårt. Medtävlarna är i bra form. Men till exempel (Alyssa) Wilson har kulfinalen och släggkvalet före finalen så hennes ben kan vara lite trötta, säger Leveelahti och syftar på grovjobbande amerikanskan som skriver historia då hon deltar i kula, diskus och slägga i samma mästerskap.

Där Wilson laddar upp med att tävla så mycket hon hinner, gör Leveelahti det motsatta.

– Nu drar jag till hotellet och väntar på lunch. Sedan ligger jag död på rummet. Jag kollar på lite Youtube-videor och lyssnar på musik.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning