L'Équipe: Messi klar för PSG – med hisnande månadslön

PSF-fansen är samlade utanför Parc des Princes i Paris i väntan på att Lionel Messi ska anlända till klubben. Bild: Zakaria Abdelkafi/Lehtikuva-AFP

Lionel Messi är helt överens med den franska storklubben Paris SG, rapporterar den franska sporttidningen L'Équipe. Argentinarens flyg från Barcelona väntas landa i Paris under eftermiddagen.

Tidningen uppger att Messi ska genomgå den sedvanliga läkarundersökningen under dagen innan han skriver på ett tvåårskontrakt, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Enligt The Athletic kommer Messi att få en nettolön på 25 miljoner euro om året – eller 2,1 miljoner euro i månaden – och ytterligare 25 miljoner euro i en sign on-bonus.

Förra veckan stod det klart att Lionel Messi lämnar Barcelona efter 21 år. Den katalanska klubben dras med stora skulder och när de försökte förnya stjärnans kontrakt satte La Ligas finansiella regelverk stopp.

Messi debuterade i Barcelona som 16-åring, den 16 oktober 2004, och resten är historia.

Sedan debuten har det blivit makalösa 672 mål och 288 assist på 778 framträdanden.

Han har varit med och säkrat totalt 35 titlar för klubben – flest av alla Barcelonaspelare genom tiderna. Men fler blir det inte. Nu ser det ut som att Messi i stället får satsa på att jaga titlar i den franska huvudstaden.

Där återförenas han i sådana fall med brasilianske stjärnan Neymar som han kamperade ihop med i Barcelona fram till sommaren 2017.

Lionel Messi tog avsked av Barcelona på en pressträff under söndagen. Bild: Joan Monfort/TT-AP

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning