Lepistö byter stall – "viktigt steg framåt"

Lotta Lepistö har bland annat vunnit tre VM-brons under de två föregående säsongerna. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Lotta Lepistö går över till det nygrundade proffsstallet Trek.

Finlands stjärncyklist Lotta Lepistö lämnar schweiziska Cervelo-Bigla efter den här säsongen och går över till det nya brittiska stallet Trek. Hon är ivrig över det nya kontraktet.

– Det är ett viktigt steg framåt för min utveckling. Jag väntar med spänning på att få bekanta mig med det nya teamet, säger hon.

Det här är Lepistös, 29, femte säsong i Cervelo-Bigla. 2017 var hennes mest framgångsrika år hittills, då hon vann vårklassikerna Gent-Wevelgem och Dwars door Vlaanderen samt VM-brons i lagtempo. 2016 vann hon VM-brons i landsvägsloppet och lagtempot.

Den här säsongen vann hon sin sjunde raka FM-titel i linjelopp och tog också en etappseger i OVO Energy Women's Tour i Storbritannien. Förutsättningarna är utmärkta i Trek, som bygger ett starkt lag.

Lagets ledare är den brittiska cykelstjärnan Lizzie Deignan, som bland annat vunnit VM-guld och OS-silver i linjelopp. Som sportdirektörer har Trek anlitat den dubbla världsmästaren Giorgia Bronzini och VM-bronsmedaljören Ina Teutenberg. Bronzini som planerar att avsluta sin aktiva karriär efter den här säsongen har över 80 segrar på velodromen och landsvägen, medan Teutenberg firat över 200 segrar.

– Det är fint att få jobba med ett så starkt lag, i synnerhet Ina och Giorgia. Jag vill lära mig allt av dem och hjälpa laget att nå framgångar och nå toppen, säger Lepistö.

– Jag vill att vi vinner så mycket som möjligt som ett lag. För mig skulle det vara ytterst cool att vinna en vårklassiker och göra ett bra lopp i VM i Yorkshire.

Trek inleder sin första säsong i damernas World Tour 2019. Laguppställningen är inte ännu färdig, men Trek har bland annat värvat amerikanskan Ruth Winder, 25, och australiskan Lauretta Hanson, 23.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03