Leopard dödade tvååring i Kruger nationalpark

En tvåårig pojke har dött efter att ha blivit attackerad av en leopard. Bild: Dean Fosdick/TT-AP

Ett litet barn har mist livet efter att ha blivit attackerad av en leopard i Kruger nationalpark i Sydafrika, rapporterar BBC.

Den tvåårige pojken, som var son till en av parkens medarbetare, togs till sjukhus direkt efteråt där han dödförklarades.

Leoparden hade lyckats ta sig in i ett av de områden i parken som var avskiljt från djuren och fått tag i pojken. Leoparden avlivades.

Leoparder är skygga djur och håller sig vanligtvis på långt avstånd. Att de ger sig på människor är mycket ovanligt och exakt hur det hela gått till är fortfarande oklart, enligt parkens talesperson.

Fundisile Mketeni, chef för Sydafrikas nationalparker, sade att hans tankar gick till pojkens familj och att han ber för dem.

– Det här är den risk vi lever med varje dag när vi försöker bevara våra arter för allas vår skull, säger Fundisile Mketeni.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46