Leopard dödade tvååring i Kruger nationalpark

En tvåårig pojke har dött efter att ha blivit attackerad av en leopard. Bild: Dean Fosdick/TT-AP

Ett litet barn har mist livet efter att ha blivit attackerad av en leopard i Kruger nationalpark i Sydafrika, rapporterar BBC.

Den tvåårige pojken, som var son till en av parkens medarbetare, togs till sjukhus direkt efteråt där han dödförklarades.

Leoparden hade lyckats ta sig in i ett av de områden i parken som var avskiljt från djuren och fått tag i pojken. Leoparden avlivades.

Leoparder är skygga djur och håller sig vanligtvis på långt avstånd. Att de ger sig på människor är mycket ovanligt och exakt hur det hela gått till är fortfarande oklart, enligt parkens talesperson.

Fundisile Mketeni, chef för Sydafrikas nationalparker, sade att hans tankar gick till pojkens familj och att han ber för dem.

– Det här är den risk vi lever med varje dag när vi försöker bevara våra arter för allas vår skull, säger Fundisile Mketeni.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning