Lena Frölander-Ulf fick Ilon Wiklands stipendium

Lena Frölander-Ulf. Bild: Cata Portin

20 000 svenska kronor för att delta i den internationella barnboksmässan i Bologna. Det får författare och illustratör Lena Frölander-Ulf av Ilon Wiklands stiftelse.

Ilon Wiklands stiftelse för barnkultur grundades av illustratören Ilon Wikland 2017 och har i år beslutat att dela ut resestipendier till fem illustratörer som har utmärkt sig med sitt bilderboksskapande. Det skriver Förlaget M på sin webbplats. Förutom Förlaget M:s Lena Frölander-Ulf premieras även Nathalie Ruejas Jonson, Anders Holmer, Clara Dackenberg och Hanna Albrektson.

Hos Förlaget M har Lena Frölander-Ulf de senaste åren gett ut kapitelboken Nelson Tigertass samt bilderboken Pappa, jag och havet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning