Lejonens nyckelspelare slitna – "Matchtakten känns i kroppen"

Mikael Granlund spelade mest i det finländska laget mot Tyskland Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Efter förlusten mot Tyskland medgav lejonens nyckelspelare Teuvo Teräväinen och Mikael Granlund att den tuffa matchtakten börjar sätta sina spår i kroppen.

För andra gången i följd åkte lejonen på förlust då laget spelade två kvällar i följd. Inför Danmark-förlusten hade Finland slagit Norge med 7–0, inför förlusten mot Tyskland hade lejonen slagit Kanada med hela 5–1.

Då nyckelspelarna spelar mycket kväll efter kväll väcks frågan om lejonens största stjärnor börjar vara slitna och trötta efter att laget spelat sex matcher på nio dagar.

– Speltakten är rätt tuff. I synnerhet med tanke på att man har en lång NHL-säsong bakom sig och nu spelar vi två matcher, vilar en dag och spelar två matcher på nytt. Det är klart att det känns i benen, säger Teuvo Teräväinen som spelade nästmest av alla finländska spelare mot Tyskland.

Det var bara lagkaptenen Mikael Granlund som spelade mera och då han fick frågan om den tuffa matchtakten och den stora speltiden börjar kännas i kroppen tvekade han en stund innan han svarade.

– Hmm. Jag vet inte. Säkert inte, säger han trevande.

– Men visst. Det är klart att det känns i kroppen då vi spelat många matcher. Men jag vill inte använda det som förklaring. Ishockey handlar så mycket om huvudet och hur tanken fungerar. Man kan spela hur bra som helst då man är trött om huvudet är i skick. Det är klart att det påverkar spelet om man är trött och sliten men jag vill inte använda det som förklaring.

Granlund medgav att den fina segern över Kanada påverkade lejonen och att den något sega insatsen mot Tyskland åtminstone delvis berodde på föregående kvälls match.

– Vi fick inte ut allt av laget i dag och det var inte samma drive och glöd som mot Kanada. Men ibland går det så här då man har en stor seger bakom sig och spelar följande dag, säger han.

Resultat

VM

Tyskland–Finland 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03