Se matchsammandraget här – Danmark chockade Finland

Finland åkte på sin första förlust i VM då värdlaget Danmark överraskade lejonen i Herning.

Lejonen stötte för första gången på riktigt motstånd i VM då laget mötte värdnationen Danmark i Herning.

Och till skillnad från promenadsegrarna över Sydkorea, Lettland och Norge lyckades de finländska spelarna inte få till några snabba mål som hade punkterat matchen.

Danskarna visade att de är ett lag med hög kvalitet.

Fredrik Andersen i målet har en fantastisk säsong bakom sig i Toronto Maple Leafs i NHL och då man har spelare som Frans Nielsen, Mikke Bødker, Jannik Hansen och Peter Regin i anfallet är det klart att man kan skapa lägen mot vilket motstånd som helst.

Efter en mållös första period där båda lagen hade sina chanser var det danskarna som öppnade målskyttet. Det kändes som om taket på arenan höll på att lyfta då Frans Nielsen prickade krysset med ett fantastiskt skott i powerplay efter drygt halva matchen.

Men hemmaglädjen blev kortvarig då lejonens superförstärkningar Mikael Granlund och Teuvo Teräväinen fixade ett jätteläge åt Sebastian Aho i powerplay. Aho kunde sätta pucken bakom Andersen som var helt utspelad i situationen.

Men det var danskarna som fick sista skrattet i mittperioden då Oliver Björkstrand satte 1–2 på en kontring sedan lejonspelarnas tappat pucken i offensiv zon.

Mikael Granlund visade varför han är kapten i laget då man beslutsamt tryckte in 2–2 från närhåll med drygt fyra minuter kvar på klockan.

Men det hjälpte inte då före detta Jokeritspelaren Nichlas Hardt styrde in 3–2 från närhåll i powerplay med 1.59 kvar att spela.

Finland–Danmark 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning