Lehtonen och Lahti-Liukkonen vidare i VM i beachvolley

Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen är med i slutspelen i VM i beachvolley i Wien. Bild: FIVB

Den finländska duon Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen har avancerat från gruppspelet i VM i beachvolley i Wien. Paret slutade tvåa i sin grupp efter att ha förlorat i sin sista gruppspelsmatch.

Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen åkte på förlust i sin sista gruppspelsmatch mot det tjeckiska paret Barbora Hermannová/Marketa Sluková. Slutsiffrorna stod 8–21, 17–21 i tjeckernas fördel.

– Detta var en tydligt sämre prestation av oss. Motståndaren servade hårt och vi lyckades inte få vårt eget sideout-spel att fungera – rytmen i anfallen fattades, kommenterar Lahti-Liukkonen i Volleybollförbundets pressmeddelande.

Trots förlusten avancerar det finländska paret som tvåa vidare från sin grupp. Slutspelen inleds på onsdag och får sin slutgiltiga form i dag då grupptreorna spelar om de avgörande platserna i så kallade "lucky loser"-matcher. I slutspelen är det seger eller hemfärd som gäller. 32 lag kämpar om mästerskapet och det krävs tre raka segrar för att nå semifinal.

– Vi sammanfattar matchen och vilar en dag. Småningom börjar vi koncentrera oss på slutspelen, berättar Lehtonen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46