Lehkonens nätade igen – Vegas fortsätter imponera

Erik Haulas Vegas Golden Knights går från klarhet till klarhet. Bild: LEHTIKUVA / Getty Images / AFP / ETHAN MILLER

Montrealanfallaren Artturi Lehkonen har kommit i gång efter en tre månader lång måltorka. Också Erik Haula hittade rätt i NHL.

Fakta

NHL-resultat

Buffalo–NY Islanders 4–3

Buffalo: Rasmus Ristolainen 0+1

New Jersey–Calgary 2–3

Philadelphia–Montreal 5–3

Montreal: Artturi Lehkonen 1+0

Ottawa–Nashville 4–3 efter förlängning

Nashville: Juuse Saros räddade 29/33 skott

Tampa Bay–Vancouver 5–2

Minnesota–Arizona 3–4

Arizona: Antti Raanta räddade 25/28 skott

St. Louis – Colorado 6–1

Chicago–Dallas 2–4

San Jose–Vegas 3–5

Vegas: Erik Haula 1+0

Artturi Lehkonen gick mållös i 24 raka matcher innan han satte in två puckar mot Ottawa tidigare i veckan. Natten till fredag nätade han mot Philadelphia av bara farten.

Det var en riktig måltjuvsfullträff. Lehkonen roffade åt sig pucken i boxplay i den andra perioden och satte säkert in 1–1. Se målet här. Montreal förlorade mathen med 3–5.

Lehkonen – som haft en tuff säsong – har nu gjort fem mål på 38 matcher. Förra säsongen stod han för 18 fullträffar på 73 matcher.

Erik Haula var nattens andra blåvita målskytt. Vegasanfallaren Haula satte in en retur mot San Jose och kvitterade matchen till 1–1 i den första perioden. Se målet här. Vegas vann matchen med 5–3.

Haula har fått en nytändning i karriären som heter duga. Anfallaren har gjort 21 mål och sammanlagt 40 poäng på 50 matcher i sin nya klubb. Vegas – som skapades inför säsongen – toppar den västra konferensen

Granlund skadad

Vancouver Canucks anfallare Markus Granlund fick avbryta matchen mot Tampa Bay i ett tidigt skede. Granlund föll efter en närkamp och såg ut att ha rejält ont i den ena foten.

I ett inlägg på Twitter konstaterar Vancouver kort och gott att Granlund skadat vristen och kommer att återvända till hemstaden.

Vancouver förlorade matchen med 2–5.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning