Leclerc tog andra raka segern i F1, Bottas andra

Charles Leclerc var först i mål före de båda Mercedesförarna. Bild: Miguel Medina

Charles Leclerc är hetast i formel 1-världen just nu. I Italiens grand prix på klassiska Monza kom monegaskens andra raka seger i formel 1.

– Det var en dröm för mig att vinna här, säger Ferrariföraren i Viasats sändning.

För en vecka sedan tog Charles Leclerc sin första seger i formel 1-karriären när han vann på Spa i Belgien. Det mesta kretsade dock kring vännen och formel 2–föraren Anthoine Hubert som tragiskt miste livet i samband med en krasch dagen före, och Leclerc själv var dämpad efter segern.

När han en vecka senare gick i mål efter 53 varv på Monza gick det däremot inte att ta miste på glädjen hos 21-åringen. Ferrariföraren jublade ut sin glädje i stallradion när han passerade mållinjen som segrare för andra gången på en vecka.

– Vilket lopp. Jag har aldrig varit så här trött, säger Leclerc i Viasats sändning.

Kämpade mot Mercedes

Nog fick han slita alltid. Han startade i pole position men fick länge och väl kämpa mot totalledaren Lewis Hamilton.

Britten hade dock problem på raksträckorna mot Leclerc, och med drygt tio varv kvar stod den vanligtvis så säkra Mercedesföraren för ett misstag när han bromsade på sig.

Förbi gick Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas och finländaren fick i stället ta upp kampen med Leclerc. Men Leclerc stod emot och var först in i mål och tog Ferraris första seger på Monza sedan 2010.

Bottas var drygt en sekund bakom på andra plats och Hamilton blev trea.

– Han (Leclerc) gjorde ett fantastiskt jobb. Jag och Valtteri pressade honom mycket. Jag gjorde det bästa jag kunde men han var mycket snabbare. Även om vi kom nära kunde vi inte ta oss förbi, säger Lewis Hamilton.

Framgång för Renault

Loppet var annars en stor framgång för Renualt som hade Daniel Ricciardo på fjärde plats och Nico Hülkenberg på femte plats.

Charles Leclercs stallkamrat Sebastian Vettel hade en betydligt tyngre söndag. Vettel blev varvad av Leclerc, slutade på trettonde plats och blev utan poäng.

För Kimi Räikkönen gick det inte alls vägen. Han blev femtonde efter problem med felaktiga ringar som ledde till tidsstraff.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning