Leclerc i pole position på Monza

Charles Leclercs fina form håller i sig. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Förra helgen tog Ferraris Charles Leclerc sin första formel 1-seger i karriären när han vann på Spa i Belgien. Och framgångarna fortsätter för den 21-årige monegasken.

I Italiens grand prix på klassiska Monza var Leclerc snabbast av samtliga förare och kommer att få starta i pole position i söndagens lopp. Näst snabbast var totalledaren Lewis Hamilton följd av stallkamraten i Mercedes, Valtteri Bottas.

Det kan dock komma att ske förändringar i startordningen. Inför det sista kvalvarvet låg flera förare i en långsam klunga för att positionera sig bra och dra fördel inför sista varvet.

Det hela slutade dock i ett antiklimax då bara Leclerc och McLaren-föraren Carlos Sainz hann över mållinjen i tid för att få köra det sista kvalvarvet. Flera förare kan nu straffas inför söndagens efter den taktiska missen.

Längst bak kommer Red Bulls Max Verstappen att starta. Nederländaren, som ligger trea i sammandraget, straffas för ett motorbyte i bilen tidigare i veckan.

Även Toro Rossos Pierre Gasly och McLarens Lando Norris ansluter till det bakre fältet efter att ha straffats för motorförändringar.

Kimi Räikkönen startar från tionde rutan.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning