Leclerc i pole position på Monza

Charles Leclercs fina form håller i sig. Bild: Miguel Medina/Lehtikuva

Förra helgen tog Ferraris Charles Leclerc sin första formel 1-seger i karriären när han vann på Spa i Belgien. Och framgångarna fortsätter för den 21-årige monegasken.

I Italiens grand prix på klassiska Monza var Leclerc snabbast av samtliga förare och kommer att få starta i pole position i söndagens lopp. Näst snabbast var totalledaren Lewis Hamilton följd av stallkamraten i Mercedes, Valtteri Bottas.

Det kan dock komma att ske förändringar i startordningen. Inför det sista kvalvarvet låg flera förare i en långsam klunga för att positionera sig bra och dra fördel inför sista varvet.

Det hela slutade dock i ett antiklimax då bara Leclerc och McLaren-föraren Carlos Sainz hann över mållinjen i tid för att få köra det sista kvalvarvet. Flera förare kan nu straffas inför söndagens efter den taktiska missen.

Längst bak kommer Red Bulls Max Verstappen att starta. Nederländaren, som ligger trea i sammandraget, straffas för ett motorbyte i bilen tidigare i veckan.

Även Toro Rossos Pierre Gasly och McLarens Lando Norris ansluter till det bakre fältet efter att ha straffats för motorförändringar.

Kimi Räikkönen startar från tionde rutan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning