Lazios fans: Inga kvinnor i vår skyttegrav

Bild: AP/Claudio Peri

Lazios ultrafans vill inte ha några kvinnor på nedre delen av sin läktare som de kallar sin skyttegrav.– Det här är ett dåligt skämt, svarar fotbollförbundets ordförande Roberto Fabbricini.

Det tog Lazios hårdföra supportrar en match för att skapa stora rubriker i italiensk press. Vid hemmamatchen mot Napoli, förlust 1–2, delade man ut lappar där man förbjuder kvinnor på de nedersta raderna på sin läktarsektion på Olympiastadion i Rom.

"Norra kurvan är för oss en helig plats. Det är ett område med en oskriven kod som måste respekteras", skriver man i brevet.

"De första raderna är som alltid för oss en skyttegrav. Vi släpper inte in kvinnor, fruar och flickvänner där. Vi erbjuder er att sätta er på rad tio eller högre".

Det är inte första gången som Lazios fans skapat negativa rubriker. Så sent som förra säsongen tvingades Lazio betala 50 000 euro i böter sedan de hårdföra fansen visat skyltar med Anne Frank, som dog i förintelsen, i en Roma-tröja och med antisemitiska budskap.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning