Lazios fans: Inga kvinnor i vår skyttegrav

Bild: AP/Claudio Peri

Lazios ultrafans vill inte ha några kvinnor på nedre delen av sin läktare som de kallar sin skyttegrav.– Det här är ett dåligt skämt, svarar fotbollförbundets ordförande Roberto Fabbricini.

Det tog Lazios hårdföra supportrar en match för att skapa stora rubriker i italiensk press. Vid hemmamatchen mot Napoli, förlust 1–2, delade man ut lappar där man förbjuder kvinnor på de nedersta raderna på sin läktarsektion på Olympiastadion i Rom.

"Norra kurvan är för oss en helig plats. Det är ett område med en oskriven kod som måste respekteras", skriver man i brevet.

"De första raderna är som alltid för oss en skyttegrav. Vi släpper inte in kvinnor, fruar och flickvänner där. Vi erbjuder er att sätta er på rad tio eller högre".

Det är inte första gången som Lazios fans skapat negativa rubriker. Så sent som förra säsongen tvingades Lazio betala 50 000 euro i böter sedan de hårdföra fansen visat skyltar med Anne Frank, som dog i förintelsen, i en Roma-tröja och med antisemitiska budskap.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00