Laxpasta med pikant sås

Härligt krämig laxpasta där vinäger och svartpeppar sätter fart på smakerna. Bild: TT

Stekt lax och svartpeppar är en god kombination. Pasta med gräddig sås smaksatt med vinäger likaså. Tillsammans blir det hur gott som helst.

För 4 personer, 25 minuter

600 g skinn- och benfri laxfilé

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

1 tsk vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

pastaskruvar

ruccolasallad

böngroddar

Gör så här:

1. Koka upp vatten och grädde till såsen. Smaksätt med vinäger och grönsaksbuljong i pulverform. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar mot slutet.

2. Koka pastan i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag och blanda ned i såsen.

3. Skär laxen i bitar med 3 centimeters sida. Stek i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar under stekningen. Lägg upp sås och pasta som grund i djupa tallrikar och fördela laxbitarna över. Strö över ruccolasallad och böngroddar, krydda extra med svartpeppar.