Laxcurry med äpple och lök

Äpple och curry bildar ett trevligt smakpar och gör sig perfekt till lax och ris. Bild: TT

Kombinationen lök, äpple och curry är nära nog perfekt. Här får den sällskap av skinn- och benfri laxfilé i pannan.

För 4 personer, 30 minuter

500 g laxfilé

2 syrliga äpplen

2 rödlökar

1/2 purjolök

1 1/2 msk curry

2 msk rapsolja

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

salt och peppar

maizena till redning

Att äta till:

ris eller nudlar

Gör så här:

1. Strimla laxen i bitar med en dryg centimeters sida. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skalet kan vara kvar. Skala och hacka rödlöken grovt. Skölj och strimla purjolöken.

2. Fräs rödlök, äpplen och purjolök med rapsolja i kastrull. Tillsätt curry och lax. Vänd runt så kryddningen fastnar på fisken och tillsätt först därefter vatten och grädde.

3. Smaksätt med kycklingfond (ja, den är godare än fiskfond i det här sammanhanget) och koka upp. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller nudlar.

TT

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning