Lax på bädd

Ett potpurri av paprika i olika färger arrangeras som bädd för den stekta laxen. Bild: TT

Stekt lax och paprika är ingen vanlig kombination. Här simmar vi mot strömmen och bjuder just blandad paprika till den populära fisken.

Lax på paprikabädd

För 4 personer, 25 minuter

4 portionsbitar laxfilé

smör och rapsolja

salt och peppar

Till paprikabädden:

3 paprikor, gärna i olika färger

1 rödlök

1 msk rapsolja

1 citron

2 msk smör

1/2 krm mald kummin

1 tsk socker

Att äta till:

kokt potatis

blandad sallad

citron

Gör så här:

1. Dela paprikorna och ta bort fästen och kärnhus. Skär fruktköttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka rödlöken.

2. Fräs paprika och lök med rapsolja i en kastrull. Riv det yttersta gula skalet från en halv citron och pressa ur saften. Vänd ned ett par matskedar smör i paprikaröran och smaka av med skalstrimlor, citronsaft, kummin, socker, salt och peppar.

3. Stek laxen i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Krydda fisken lätt med salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis, blandad sallad och citron.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning