Lavrov: Valåtal i USA bara "pladder"

Sergej Lavrov på lördagen i München. Bild: Lehtikuva/AFP/Thomas Kienzle

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov avfärdar de åtal som nu lagts fram i USA för rysk påverkan av presidentvalet 2016.

– Så länge vi inte får se några fakta är allting pladder, fnyser Lavrov på helgens säkerhetskonferens i München.

– Jag har ingen reaktion eftersom vad som helst, allting, kan publiceras, svarar han på en fråga om att kommentera åtalen.

Men USA:s nationella säkerhetsrådgivare H R McMaster, som befinner sig på samma konferens, tolkar fredagens åtalsbesked som "obestridliga" bevis på Rysslands handlingar.

– Ryssland kanske ska fundera på vad man håller på med... eftersom det helt enkelt inte fungerar, säger McMaster som också noterar att utredare i USA blivit allt skickligare på att "spåra upp källorna till spioneriet och den subversiva verksamheten".

I fredags kom beskedet att 13 ryska medborgare och 3 organisationer åtalas i Mueller-utredningen för inblandning i USA:s presidentval. Syftet ska bland annat ha varit att stötta Donald Trump och smutskasta hans motståndare Hillary Clinton.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning