Lavrov tar inte telefonen med på möten för att förhindra avlyssning

Bild: EPA/SERGEI CHIRIKOV

CIA och FBI utreder Wikileaks-läckan. Sergej Lavrov: CIA kan också hacka kylskåp.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov tar inte med sin smarttelefon till möten där hemlig information behandlas för att undvika att informationen hamnar i fel händer.

– I alla fall tillsvidare ser det ut som att jag undvikit att hamna i otrevliga situationer, sade Lavrov under en presskonferens i Moskva på torsdagen.

Wikileaks publicerade tidigare i veckan uppgifter om CIA:s hackningsverktyg. Enligt Wikileaks har CIA utvecklat över tusen skadeprogram som kan användas mot Iphone-telefoner, Android-system och Microsofts program.

Skadeprogrammen kan enligt Wikileaks ta över hårdvara. CIA kan till exempel enligt dokumenten använda smart-tv:n som avlyssningsplattformer.

Lavrov sade med ett leende under presskonferensen att han hört att CIA också kan hacka kylskåp.

Två utredningar i USA

USA:s federala polis FBI och underrättelsetjänsten CIA börjar utreda de dokument som visselblåsarsajten Wikileaks publicerade tidigare i veckan, rapporterade CNN med hänvisning till amerikanska myndigheter på torsdagen.

Wikileaks hävdar att dokumenten kommer från CIA och enligt CNN ska man nu utreda hur Wikileaks kom över dokumenten och om sajten har fler dokument som inte har publicerats.

En representant för CIA sade på onsdagen att avslöjanden som de här äventyrar amerikanska operationer och personal som deltar i dem.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00