Lavrov: Rysskräcken värre än under kalla kriget

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov Bild: Lehtikuva/AFP/Drew Angerer

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov anser att ryssofobin i västvärlden har ökat och nu är värre än under kalla kriget. – På den tiden fanns vissa regler, viss anständighet... Nu har all anständighet lagts åt sidan, säger Lavrov till den ryska tidningen Kommersant.

Utrikesministern varnar i intervjun för att Ryssland har gränser för vad som får passera.

– Seriösa politiker i väst förstår att de "gränserna" borde respekteras, som de gjorde under kalla kriget, säger Sergej Lavrov som fördömer de sanktioner som införts mot Ryssland av USA och EU som "absurda och utan grund".

Sanktionerna infördes 2014 sedan Ryssland annekterat Krimhalvön och anklagats för att stöda de proryska rebellerna i inbördeskriget i östra Ukraina.

Ryssland har också av USA:s underrättelsetjänst pekats ut som skyldigt till att på en rad sätt ha försökt påverka utgången i USA:s presidentval, något som tillbakavisats av Moskva.

Moskvas anseende har även solkats av den omfattande dopningsskandalen under Sotji-OS för fyra år sedan. På grund av händelsen har Ryssland som nation stoppas från deltagande vid OS i Pyeongchang i Sydkorea. Lavrov beskriver detta som en "samordnad kampanj som riktar sig mot Ryssland".

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning