Lauri Markkanens säsong över på grund av hälsoproblem

Lauri Markkanen har spelat sin sista match för säsongen. Bild: Lehtikuva-AFP-Getty Images/Jonathan Daniel

Lauri Markkanens NBA-säsong är över. Hans klubb Chicago Bulls har bestämt att finländaren inte spelar mer i grundserien.

Nyligen avbröt Lauri Markkanen en NBA-match i Toronto. Nu visar det sig att det blev finländarens sista match för säsongen.

Nyhetsbyrån AP skriver att Markkanen åkte till sjukhus och genomförde tester efter matchen på grund av hög puls och utmattning. Testresultaten ska inte ha visat något onormalt, men han kommer att bli undersökt under ett par veckor.

– Våra spelares hälsa är alltid viktigast. Vi kommer att fortsätta granska Lauris läge och förse honom med det han behöver, säger klubbchefen John Paxson.

Enligt Bullls-tränaren Jim Boylen ville Markkanen fortsätta spela, men han kommer inte att vara med i lagets sex sista grundseriematcher.

– Vi kommer inte att stressa, säger Boylen.

Markkanen var armbågsskadad i början av säsongen. Totalt blev det 52 matcher och hans poängsnitt under den andra NBA-säsongen landar på 18,7 poäng och 9 returer.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning