Lauri Markkanens säsong över på grund av hälsoproblem

Lauri Markkanen har spelat sin sista match för säsongen. Bild: Lehtikuva-AFP-Getty Images/Jonathan Daniel

Lauri Markkanens NBA-säsong är över. Hans klubb Chicago Bulls har bestämt att finländaren inte spelar mer i grundserien.

Nyligen avbröt Lauri Markkanen en NBA-match i Toronto. Nu visar det sig att det blev finländarens sista match för säsongen.

Nyhetsbyrån AP skriver att Markkanen åkte till sjukhus och genomförde tester efter matchen på grund av hög puls och utmattning. Testresultaten ska inte ha visat något onormalt, men han kommer att bli undersökt under ett par veckor.

– Våra spelares hälsa är alltid viktigast. Vi kommer att fortsätta granska Lauris läge och förse honom med det han behöver, säger klubbchefen John Paxson.

Enligt Bullls-tränaren Jim Boylen ville Markkanen fortsätta spela, men han kommer inte att vara med i lagets sex sista grundseriematcher.

– Vi kommer inte att stressa, säger Boylen.

Markkanen var armbågsskadad i början av säsongen. Totalt blev det 52 matcher och hans poängsnitt under den andra NBA-säsongen landar på 18,7 poäng och 9 returer.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning