Lauri Markkanen glödhet – över 30 poäng igen

Lauri Markkanen har hittat storformen i de senaste matcherna. Samtidigt har Chicagos lagspel förbättrats. Bild: Lehtikuva-AFP/Jonathan Daniel

Finländaren var Chicago Bulls bärande kraft när laget tog en klar bortaseger över Cleveland Cavaliers med 112–92.

Med 31 poäng var Lauri Markkanen poängbäst i Chicago Bulls, som visar tecken på gryende form efter en bedrövlig säsongsinledning.

Det här var den andra matchen i följd där Markkanen sänker mer än 30 poäng. Det var också Chicago Bulls andra raka seger.

Markkanen har nu satt över 30 poäng i en och samma match fyra gånger under sin NBA-karriär. Hans personliga rekord, 33 poäng, är från januari i fjol.

– Jag håller på att komma i form. Jag blir inte längre trött lika snabbt och har mer kraft i benen när jag kastar. Det underlättar, säger Markkanen, som missade säsongsinledningen på grund av skada, till tidningen Chicago Tribune.

Markkanens insatser har varit något ojämna efter comebacken, men mot Cleveland var siktet rätt inställt. Markkanen satte 11 av 18 kast i spelsituationer. Han tog också fyra returer och stod för tre assists.

Chicago parkerar fortfarande stadigt i bottenskiktet i NBA, men laget ligger inte längre sist. Chicago har tagit nio segrar på 34 matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46