Laukkanen etta igen – "sparade lite"

Jenna Laukkanen visar kanonform i EM i Köpenhamn. Bild: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Jenna Laukkanen var snabbast i semifinalerna på 100 m bröst i kortbane-EM i Köpenhamn.

Jenna Laukkanen förbättrade sin fart en aning jämfört med morgonens försök, men behövde inte ta i för fullt. 1.04,89 räckte till lördagens EM-final på 100 meter bröstsim.

– Jag sparade lite för lördagen, säger Laukkanen som vann EM-guld på sträckan för två år sedan.

För två år sedan vann Laukkanen EM-guld både på 50 meter och 100 meter bröst Hon vann silver på 50 m i Köpenhamn på onsdagen.

I fredagens final på 100 m medley tvingades hon dock nöja sig med sjunde plats med tiden 59,96. Ungerns Katinka Hosszu vann EM-guld med tiden 56,97 före Sveriges Sarah Sjöström, som sensationellt inte har ett enda guld i detta EM ännu.

– Irriterande! Simningen kändes bra i alla grenarna, men vändningarna gick helt åt skogen, säger Laukkanen som bara blev sju tiondels sekunder från bronset.

Ari-Pekka Liukkonen blev utslagen i semifinalerna på huvudsträckan 50 m fritt. Han var elva med tiden 21,31.

– Jag vet var felet ligger. Jag är en tredjedels sekund långsammare i starten än förra sommaren, i skedet mellan det att jag dyker i och kommer tillbaka till ytan.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39