Laukkanen etta igen – "sparade lite"

Jenna Laukkanen visar kanonform i EM i Köpenhamn. Bild: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Jenna Laukkanen var snabbast i semifinalerna på 100 m bröst i kortbane-EM i Köpenhamn.

Jenna Laukkanen förbättrade sin fart en aning jämfört med morgonens försök, men behövde inte ta i för fullt. 1.04,89 räckte till lördagens EM-final på 100 meter bröstsim.

– Jag sparade lite för lördagen, säger Laukkanen som vann EM-guld på sträckan för två år sedan.

För två år sedan vann Laukkanen EM-guld både på 50 meter och 100 meter bröst Hon vann silver på 50 m i Köpenhamn på onsdagen.

I fredagens final på 100 m medley tvingades hon dock nöja sig med sjunde plats med tiden 59,96. Ungerns Katinka Hosszu vann EM-guld med tiden 56,97 före Sveriges Sarah Sjöström, som sensationellt inte har ett enda guld i detta EM ännu.

– Irriterande! Simningen kändes bra i alla grenarna, men vändningarna gick helt åt skogen, säger Laukkanen som bara blev sju tiondels sekunder från bronset.

Ari-Pekka Liukkonen blev utslagen i semifinalerna på huvudsträckan 50 m fritt. Han var elva med tiden 21,31.

– Jag vet var felet ligger. Jag är en tredjedels sekund långsammare i starten än förra sommaren, i skedet mellan det att jag dyker i och kommer tillbaka till ytan.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning