Laukkanen diskad – "Det hände inget speciellt där"

Jenna LaukkanenBild: Lehtikuva / Markku Ulander

Jenna Laukkanen diskvalificerades på 200 meter bröstsim i EM.

Jenna Laukkanen var sjunde snabbast i försöken på 200 meter bröstsim vid EM på kortbana i Köpenhamn. Efter loppet diskvalificerades Laukkanen eftersom hon rört kaklen med händerna vid olika tid i en av vändningarna. Själv hade Laukkanen svårt att förstå varför hon inte fick simma i finalen.

– Varför diskvalificerades jag? Det hände inget speciellt där, kommenterar hon vändningen.

– Till all tur har jag stafetten kvar att simma.

I 4x50 meters medleystafetten fick Finland till en kanoninsats då Mimosa Jallow (rygg), Veera Kiviranta (bröst), Laukkanen (fjäril) och Marlene Niemi (fritt) satte nytt finländskt rekord och tog sig till final. Det nya nationsrekordet är 1.46,82 och förbättrades med 0,23 sekunder.

Också i herrstafetten blev det nytt finländskt rekord då Jaakko Rautalin (rygg), Andrei Tuomola (bröst), Riku Pöytäkivi (fjäril) och Ari-Pekka Liukkonen (fritt) kom i mål på 1.34,39 och tog sig till final. Kvartetten putsade det gamla rekordet med hela 0,56 sekunder.

Stafettfinalerna avgörs på söndag kväll.

Mimosa Jallow tog sig vidare också individuellt då hon var nionde i försöken på 50 meter fritt. Semifinalerna och finalen avfgörs på söndag kväll.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00