Laukkanen diskad – "Det hände inget speciellt där"

Jenna Laukkanen Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

Jenna Laukkanen diskvalificerades på 200 meter bröstsim i EM.

Jenna Laukkanen var sjunde snabbast i försöken på 200 meter bröstsim vid EM på kortbana i Köpenhamn. Efter loppet diskvalificerades Laukkanen eftersom hon rört kaklen med händerna vid olika tid i en av vändningarna. Själv hade Laukkanen svårt att förstå varför hon inte fick simma i finalen.

– Varför diskvalificerades jag? Det hände inget speciellt där, kommenterar hon vändningen.

– Till all tur har jag stafetten kvar att simma.

I 4x50 meters medleystafetten fick Finland till en kanoninsats då Mimosa Jallow (rygg), Veera Kiviranta (bröst), Laukkanen (fjäril) och Marlene Niemi (fritt) satte nytt finländskt rekord och tog sig till final. Det nya nationsrekordet är 1.46,82 och förbättrades med 0,23 sekunder.

Också i herrstafetten blev det nytt finländskt rekord då Jaakko Rautalin (rygg), Andrei Tuomola (bröst), Riku Pöytäkivi (fjäril) och Ari-Pekka Liukkonen (fritt) kom i mål på 1.34,39 och tog sig till final. Kvartetten putsade det gamla rekordet med hela 0,56 sekunder.

Stafettfinalerna avgörs på söndag kväll.

Mimosa Jallow tog sig vidare också individuellt då hon var nionde i försöken på 50 meter fritt. Semifinalerna och finalen avfgörs på söndag kväll.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46