Latvala lyrisk efter andraplatsen i Monte – "Väldigt tacksam"

VM-tvåan J-M Latvala. Bild: Markku Ulander

Jari-Matti Latvala och Toyota fick en fantastisk inledning på VM-serien i Monte Carlo.

Jari-Matti Latvalas andraplats i VM-premiären i Monte Carlo överträffade alla förväntningar som stallet Toyota hade inför klassikerrallyt. Latvala var glad och belåten då podiumplatsen kom flera månader "i förväg". Toyotas mål var att kämpa om prispallsplaceringar i höstens deltävlingar.

– Utmärkt. Bilens första rally och vi kommer i mål som tvåa. Jag är väldigt tacksam åt vårt team, säger Latvala i rallyradions intervju.

– Teamet har jobbat fantastiskt bra och hela gänget förtjänar den här belöningen.

Toyota återvände till VM-serien med sina nya Yaris WRC efter en paus på 17 år. Det japanska teamet leds av fyrfaldiga världsmästaren Tommi Mäkinen. Bilen är utvecklad i Jyväskylä och i stallet kör tre finländare (Latvala, Juho Hänninen och Esapekka Lappi, som inte var med i Monte).

Juho Hänninen avbröt rallyt i fredags men fortsatte och tog en tredjeplats på den sista specialsträckan som var ett power stage. De fem bästa på power stage-sträckan i Monte belönades med poäng. Hänninen kammade hem tre VM-poäng.

Fordföraren Sebastien Ogier vann premiärrallyt.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning