Latvala lyrisk efter andraplatsen i Monte – "Väldigt tacksam"

VM-tvåan J-M Latvala. Bild: Markku Ulander

Jari-Matti Latvala och Toyota fick en fantastisk inledning på VM-serien i Monte Carlo.

Jari-Matti Latvalas andraplats i VM-premiären i Monte Carlo överträffade alla förväntningar som stallet Toyota hade inför klassikerrallyt. Latvala var glad och belåten då podiumplatsen kom flera månader "i förväg". Toyotas mål var att kämpa om prispallsplaceringar i höstens deltävlingar.

– Utmärkt. Bilens första rally och vi kommer i mål som tvåa. Jag är väldigt tacksam åt vårt team, säger Latvala i rallyradions intervju.

– Teamet har jobbat fantastiskt bra och hela gänget förtjänar den här belöningen.

Toyota återvände till VM-serien med sina nya Yaris WRC efter en paus på 17 år. Det japanska teamet leds av fyrfaldiga världsmästaren Tommi Mäkinen. Bilen är utvecklad i Jyväskylä och i stallet kör tre finländare (Latvala, Juho Hänninen och Esapekka Lappi, som inte var med i Monte).

Juho Hänninen avbröt rallyt i fredags men fortsatte och tog en tredjeplats på den sista specialsträckan som var ett power stage. De fem bästa på power stage-sträckan i Monte belönades med poäng. Hänninen kammade hem tre VM-poäng.

Fordföraren Sebastien Ogier vann premiärrallyt.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39