Latvala fortsatt försiktig trots VM-ledning

Jari-Matti Latvala i sin Toyota under det svenska rallyt tidigare i år.Bild: Jonathan Nackstrand

Jari-Matti Latvala och nykomlingen Toyota har överträffat förväntningarna hittills i rally-VM. Trots att han vann Svenska rallyt nyligen och leder VM-serien knappt före storfavoriten Sebastien Ogier tycker Latvala inte att han är favorit i det kommande mexikanska VM-rallyt.

– Jag har mycket glada minnen från Mexiko efter att ha vunnit i fjol, men jag vet också vad det berodde på, säger Latvala till crash.net.

– Jag startade i en bra position, lite längre bak, och utnyttjade de renare vägarna för att ta en stor ledning.

I egenskap av VM-etta tvingas Latvala gå ut först och drabbas därmed av mer lösgrus än övriga förare i början av rallyt.

– Med tanke på förutsättningarna vore jag mycket glad med att ta en plats bland de fem bästa, säger Latvala.

Det mexikanska VM-rallyt avgörs på grusvägar kring staden Leon, ungefär mitt i Mexiko. Loppet avgörs på ovanligt hög höjd för att vara ett VM-rally.

– Största delen av våra tester har varit på grus, så vi kan vara relativt självsäkra. Men vi måste beakta den höga höjden och de höga temperaturerna, säger Latvala till rallyts webbplats.

Rallyt kör igång natten mot fredag finsk tid. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00