Lätt bli invald i Korsnäs och Mörskom

Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Två av tre kandidater blir invalda i kommunfullmäktige i Korsnäs på söndag. Där är det statistiskt sett lättast att bli invald jämfört med andra tvåspråkiga kommuner.

I Korsnäs är det också lätt för de blivande fullmäktigeledamöterna att hålla kontakt med väljarna eftersom det finns 103 invånare per ledamot.

Två av tre kandidater blir invalda också i Närpes och Vörå, men där har kandidaterna betydligt fler att övertyga. I Vörå finns det 248 och i Närpes 270 invånare per fullmäktigeledamot, enligt statistik från Kommunförbundet.

I Mörskom i östra Nyland blir varannan av de 35 kandidaterna invald. Också där torde alla röstberättigade kunna välja en kandidat de känner eftersom det finns 117 invånare per ledamot.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08