Lätt bli invald i Korsnäs och Mörskom

Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Två av tre kandidater blir invalda i kommunfullmäktige i Korsnäs på söndag. Där är det statistiskt sett lättast att bli invald jämfört med andra tvåspråkiga kommuner.

I Korsnäs är det också lätt för de blivande fullmäktigeledamöterna att hålla kontakt med väljarna eftersom det finns 103 invånare per ledamot.

Två av tre kandidater blir invalda också i Närpes och Vörå, men där har kandidaterna betydligt fler att övertyga. I Vörå finns det 248 och i Närpes 270 invånare per fullmäktigeledamot, enligt statistik från Kommunförbundet.

I Mörskom i östra Nyland blir varannan av de 35 kandidaterna invald. Också där torde alla röstberättigade kunna välja en kandidat de känner eftersom det finns 117 invånare per ledamot.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54