Lastbilschauffören häktad för 39 mord

Boris Johnson skriver i en kondoleansbok för de 39 offren. Bild: Stefan Rousseau/AFP/Lehtikuva

Mannen som körde lastbilen där 39 personer hittades döda har häktats, misstänkt för 39 fall av mord. Kropparna hittades den 23 oktober strax utanför London.

Den 25-årige chauffören, som framträdde i rätten via videolänk, misstänks också för delaktighet i människosmuggling och pengatvätt.

– Det här är ett globalt nätverk som ser till att ett stort antal migranter kommer till Storbritannien, säger åklagaren i domstolen.

Mannen greps kort efter det att kropparna upptäckts i containern, som hade transporterats från den belgiska hamnstaden Zeebrygge.

Enligt de första uppgifterna från polisen var alla de döda kinesiska medborgare, men det har senare framkommit att flera även verkar ha varit från Vietnam.

Premiärminister Boris Johnson skrev på måndagen i en kondoleansbok för offren, och lovade där att regeringen ska göra allt i sin makt för att de ansvariga ska ställas inför rätta.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning