Lastbil körde på cirkusdromedar – chauffören chockad

Dromedarer är kameldjur med en puckel. Arkivbild. Bild: EPA/MKE NELSON

Plötsligt stod en dromedar på vägen och krocken gick inte att undvika.

Denna något surrealistiska upplevelse var en lastbilschaufför med om tidigt på tisdagsmorgonen på vägen mellan Ulricehamn och Timmele i södra Sverige.

– Han blev chockad men det är klart, man räknar inte med att det ska finnas en dromedar på vägen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till nyhetsbyrån TT.

Det ståtliga djuret hörde hemma hos ett resande cirkussällskap som huserade i närheten, varifrån ytterligare två dromedarer samt två kameler hade rymt.

Ansvariga för cirkusen lyckades fånga in hela kvintetten och återförde dem. Den påkörda dromedaren blödde från munnen efter smällen med lastbilen och ska undersökas av en veterinär.

Det var vid femtiden på morgonen som den ovanliga anmälan kom in till polisen, rapporterar radiokanalen P4 Skaraborg. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning