Las Vegas-mogul anklagas för trakasserier

Steve Wynn. Arkivbild.Bild: AP/TT/Vincent Yu

Steve Wynn, Las Vegas-mogulen som driver ett kasino med samma namn, anklagas för sexuella trakasserier, enligt tidningen Wall Street Journal.

Omkring 150 anställda vittnar i tidningen om hur Wynn under flera decennier använt sin makt för att pressa bland andra massörer och manikyrister till att ha sex med honom. De vittnar även om olämpliga kommentarer, tafsande och tjat om sex.

Företagets styrelse har inrättat en specialkommitté som ska utreda anklagelserna, som fått aktiekursen att rasa mer än tio procent.

Wynn själv nekar.

"Tanken på att jag någonsin skulle ha begått övergrepp mot någon kvinna är orimlig. Vi lever i en värld där människor kan komma med anklagelser, oavsett om de är sanna eller inte, och en person lämnas där med valet att antingen genomlida förolämpande publicitet eller ge sig in i flera år långa rättsliga strider", säger han i ett uttalande. Enligt företaget skyller han på sin ex-fru Elaine Wynn, som han är i en utdragen tvist med.

Det finns också politiska implikationer. Wynn utsågs i januari förra året till ordförande för en finanskommitté inom det Republikanska partiet.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00