Larsson: "Inte orolig över Granqvist"

Sverige går knackigt i EM-kvalet. Bild: Jonathan Nackstrand/Lehtikuva

Andreas Granqvists misstag mot Norge följdes av ett försvarstal – från kompisen Sebastian Larsson.– Ibland måste man säga som man tycker, säger han efter Sveriges 1–1 i EM-kvalmötet.

Skulle Andreas Granqvist fortfarande vara en spelare för landslaget efter en tuff säsong i allsvenska Helsingborg?

Eller skulle han ersättas av den formstarke djurgårdaren Marcus Danielson?

Det var vad snacket handlade om inför förbundskapten Janne Anderssons trupputtagning till EM-kvalet mot Färöarna och Norge.

Efter 1–1–mötet hemma med Norge – där Granqvists misstag bäddade för norrmännens ledningsmål – hamnade lagkaptenen i fokus igen.

Och till slut klev Sebastian Larsson in i snacket – och sågade "debatten" inför truppresentationen.

– Det blir en ganska skev debatt om man pratar om han ska vara med i truppen, som jag tror att debatten lite har handlat om. Då blir jag lite: "Okej, kan folk fotboll över huvud taget?".

– Sedan är det alltid en kamp om en startplats. Det är likadant för mig, för "Granen" och alla i laget. Men den debatten blir bara: "Hallå?"

Larsson tyckte att Granqvist hämtade sig efter misstaget och i sin helhet gjorde en ny stabil insats i Sveriges kvalmatch.

– Jag tycker att han gör en väldigt bra match för oss, visst är det ett misstag men det händer oss alla, säger Larsson.

Hur tror du Granqvist tar det här?

– Inga problem. Han är stor och stark.

– Han en av de mer rutinerade och starka personerna i gruppen, så jag är inte orolig över honom.

Nilsson Lindelöf sågar laginsatsen

Victor Nilsson Lindelöf är självkritisk efter 1–1 mot Norge i EM-kvalet på Friends arena.

– Jag kommer att titta först på mig själv. Jag tycker det är en riktig usel match, säger han.

Oavgjort mot Norge innebär att Sverige fortsatt är tvåa i EM-kvalgruppen efter Spanien, men Blågult missade chansen att rycka ifrån vårt västra grannland.

– Vi hade alla förutsättningar för att kunna göra en bra match – vi spelar på vår hemmaplan, vi har fantastiska fans och det är mot Norge liksom. Det är klart att vi ska kunna gå ut och göra det bra, men det gör vi inte, sade Nilsson Lindelöf.

Norge tog ledningen i slutsekunderna av första halvleken efter ett försvarsmisstag av den svenska lagkaptenen Andreas Granqvist. Men Sverige kom tillbaka in i matchen och kvitterade efter 60 spelade minuter.

– Vi ville bara komma ut i andra halvlek och ta igen matchen, vi lyckas få 1–1 men sedan dör matchen ut, sade Nilsson Lindelöf.

– Vi kommer inte in i matchen helt enkelt och därför förlorar vi två poäng i dag. Jag tycker att alla borde ha kunnat göra det bättre.

I oktober väntar först Malta borta och sedan gruppledaren Spanien hemma. Därefter, i november, är det spel mot Rumänien borta och Färöarna hemma.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning