Lars Kepler-duon skriver om "Hypnotisören" - vill att den ska ses som den officiella versionen

Alexandra Coelho Anhndoril och Alexander Ahndoril har skrivit om sin debutroman "Hypnotisören". Bild: Jessica Gow/TT

Alexandra Coelho Anhndoril och Alexander Ahndoril har skrivit en ny version av debutromanen "Hypnotisören", som de släppte under pseudonymen Lars Kepler 2009. Tio år senare vill paret att det ska synas hur de utvecklats som författare.

"Tempot har pressats upp, kapitlen har stramats till, dialogen är omskriven, nya scener har tillkommit och Joona Linna har fått en större roll", skriver Albert Bonniers förlag i ett pressmeddelande.

"Hypnotisören: Black edition" ska ses som den nya, officiella versionen av romanen. Som Lars Kepler har duon skrivit sex ytterligare böcker om polisen Joona Linna. De har tillsammans med den fristående "Playground" sålts i fjorton miljoner exemplar.

Den nya versionen av "Hypnotisören" släpps den 11 juli.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54