Larmet: Hockeyklubborna på väg att ta slut

Roope Hintz i Dallas måste snart kanske börja hushålla med sina klubbor. Bild: Ronald Martinez/Lehtikuva-AFP

Det börjar bli brist på ishockeyklubbor i NHL på grund av att coronaviruset stängt tillverkningen i Kina. – Jag försöker att inte ha av så många nu, säger Bostons forward Charlie Coyle till Boston Globe.

De två största klubbleverantörerna Bauer och CCM tillverkar sina klubbor i Kina. Så när fabrikerna aldrig öppnade efter det kinesiska nyåret, på grund av coronaviruset, började det bli oroligt i hockeyvärlden.

– Det är exakt likadant över hela världen. Vi tar det dag för dag och jobbar tajt med lagen och hör vilka spelare som har eller inte har klubbor och sedan försöker vi hitta på lösningar, säger Marcus Johnsson, internationell marknadschef på svenska Bauer Hockey AB, till TT.

– Än så länge är det inga problem för våra lag, de har de produkter som de behöver just nu, men framöver får vi se.

Spelare anpassar sig

Tidningen Boston Globe skriver att en NHL-spelare normalt tar med en ny klubba till varje match och har tre stycken färdigtejpade varje gång han går ut på isen.

Tv-bolaget NBC:s hockeyanalytiker Pierre McGuire säger, enligt Boston Globe, att en materialförvaltare för ett NHL-lag sagt till honom att de flesta spelarna i laget ransonerar klubbanvändningen till en klubba för träning och två för matcher.

"Kanske ändra taktik"

Bostons Jake DeBrusk, som använder Bauers senaste modell med hål i klubbladet, säger att han har cirka tio klubbor just nu.

– Jag sparar inte på dem, för jag älskar att skjuta med dem. Men om det blir kris kanske jag måste ändra taktik, säger DeBrusk till Boston Globe.

Framöver tänker han inte ge några klubbor till supportrar.

– Klubborna är värda guld just nu. Jag vill behålla så många som möjligt.

För att minska på smittspridningen av coronaviruset har många kinesiska företag hållit stängt sedan det kinesiska nyåret.

En del anställda har börjat återvända till kontor, butiker och fabriker och myndigheterna har lättat på reserestriktionerna. Men fortfarande är delar av landet lamslaget, bland annat Hubeiprovinsen där coronaviruset startade.

För stora internationella företag med verksamhet i Kina är det också en bit kvar tills alla arbetsplatser kan bemannas som vanligt.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning