Lapin Kansa: Senaste Sauli Niinistö-biografin återkallas

Hela första upplagan av Tuomo Yli-Huttulas Sauli Niinistö-biografi återkallas av förlaget Otava. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Förlaget drar tillbaka hela första upplagan av senaste Sauli Niinistö-biografin. Boken handlar om det stenhårda maktspelet bakom kulisserna.

Den första upplagan av författaren Tuomo Yli-Huttulas färska Sauli Niinistö-biografi återkallas av förlaget Otava, rapporterar tidningen Lapin Kansa. Totalt uppgår första upplagan till 3 500 exemplar.

Biografin Presidentti ja porvarivalta (Presidenten och borgerskapets makt) handlar om president Niinistö och maktspelet som äger rum bakom kulisserna.

Enligt Otava är det inte fråga om en skandal. I stället har det skett ett tekniskt missöde i tryckeriet. Totalt sexton sidor i slutet av boken har blivit utan text.

Förlaget meddelar att en korrigerad andra upplaga redan är på väg till butikerna.

En del av den felaktiga första upplagan har redan blivit såld. Lapin Kansa föreslår att läsarna kan använda de tomma sidorna för att nedteckna sina egna tankar.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning